POLITICA PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR PERSONALE IN MAGAZINUL ONLINE CUPIO.RO

Ne-ai acordat incredere, navigand si facand cumparaturi in magazinul frumusetii tale, CUPIO, si iti multumim pentru vizitele tale. CUPIO te asigura ca va prelucra datele tale doar in mod necesar, limitat, justificat si transparent, potrivit vointei tale, conform schimbarilor si modificarilor aduse de Regulamentul (EU) general privind protectia datelor persoanelor fizice nr. 2016/679 („GDPR”).

Acesta este motivul pentru care am decis sa te informam prin acest ghid de prelucrare a datelor cu caracter personal referitor la:

Aceeasi abordare o vom avea de fiecare data cand ne vizitezi sau iti faci cumparaturile la CUPIO.

Ne rezervam dreptul de a adapta si modifica ghidul de prelucrare a datelor in folosul consumatorilor oricand va fi necesar, in mod legal, justificat si fundamentat, atunci cand modificarile legislative impun acest demers in activitatile prin care prelucram datele tale. Vom publica pe site-ul nostru, www.cupio.ro, orice astfel de modificari si te vom informa in mod corespunzator.

Cine suntem?

CUPIO a fost fondata in anul 2011 si este o companie cu capital integral romanesc. Si-a inceput activitatea intr-un moment in care piata produselor cosmetice profesionale era slab dezvoltata sau chiar dominata de marci straine.

Inca de la inceput, CUPIO a comercializat produse cosmetice profesionale, destinate atat saloanelor de infrumusetare, cat si consumatorilor finali. In prezent avem peste 8000 de produse in portofoliu si 9 branduri proprii: CupioGels, Cupio To Go, Cupio One Step, Cupio  Acryl DELUXE, CupioLash, Cupio Make-up Pro, Cupio ProDepil, Cupio in the City, Cupio Spa.

Astfel, la magazinele Cupio se regasesc produse profesionale esentiale pentru orice specialist din domeniile: manichiura, machiaj, ingrijire corporala si infrumusetare.

Ne poti contacta oricand la:

Pentru o protectie sporita a datelor personale, CUPIO a ales sa numeasca un responsabil cu protectia datelor personale. Pentru orice intrebari sau nelamuriri legate de prezenta Politica, de modul in care CUPIO prelucreaza datele tale sau drepturile tale, ne poti contacta la adresa de e-mail dedicata: date.personale@cupio.ro. Iti garantam ca orice intrebare va beneficia de protectia datelor personale pe care le vom colecta ca efect al mesajului tau.

Ce date prelucram despre tine?

Ce sunt datele personale?

Datele personale inseamna orice date sau informatii care ne ajuta sa te putem identifica direct (de exemplu numele, prenumele tau) sau indirect (de exemplu, in functie de profilul pe care il cream pentru a-ti transmite oferte personalizate). Anumite informatii sunt mai putin evidente (cum ar fi preferintele si obiceiurile tale la cumparaturi, IP-ul computerului tau, dar, asociate cu persoana ta, ne ajuta sa te putem identifica si se circumscriu astfel notiunii de ”date personale”.

Intentia CUPIO este de a colecta si prelucra doar datele care ne sunt necesare pentru inregistrarea ta, efectuarea, plasarea si finalizarea comenzilor tale si pentru livrarea bunurilor catre persoana si adresa pe care ne-o vei indica. Doar pentru acest scop, magazinul nostru are nevoie de urmatoarele tipuri de date personale:

 • Nume si prenume
 • Adresa de e-mail
 • Numarul de telefon
 • Sexul
 • Varsta
 • Informatii despre produsele si serviciile achizitionate
 • Gradul de utilizare si activitatile tale pe platforma Magazinului Online
 • Interese si preferinte referitoare la produsele din website.

Mai exact, am prezentat datele cu caracter personal („Date” sau „Date Personale”) pe care le colectam direct de la tine, care rezulta din interactiunea cu tine si pe care noi sau partenerii nostri le urmarim in vederea furnizarii produselor comandate, sau pentru a-ti oferi diverse oferte personalizate, atunci cand navighezi/ faci cumparaturi pe site-ul nostru web sau atunci cand utilizezi diverse dispozitive (computer, tableta, sau telefon mobil).

Datele minorilor.

In principiu, CUPIO se adreseaza consumatorilor cu capacitate deplina de exercitiu, de peste 18 ani, dar si persoanelor carora legea le recunoaste dreptul de a reprezenta sau actiona in numele unei persoane cu capacitate de exercitiu restransa. Minorii cu capacitate de exercitiu restransa, cu varsta intre 14 si 18 ani pot sa isi creeeze conturi pe website-ul CUPIO doar cu aprobarea legala a parintilor/tutorilor/altor reprezentanti legali, aprobare transmisa in scris de parinti/tutori/alti reprezentanti legali. Minorii fara capacitate nu isi pot crea conturi pe website-ul CUPIO.

Produsele comercializate pe website-ul CUPIO nu sunt destinate minorilor cu varstă sub 14 ani. Compania noastra nu prelucreaza date personale ale minorilor, indiferent de varsta, pentru crearea de profiluri de client, in vederea transmiterii unor oferte personalizate prin sms, e-mail, sau alte canale de comunicare. Compania noastra nu va desfasura activitati de marketing, tombole sau concursuri, si nici nu va folosi tehnici de tracking sau de tip cookies in vederea determinarii persoanelor minore sa consimta si/sau să inregistreze sau transmita datele lor personale pe site-ul CUPIO.

Scopul nostru este de a limita posibilitatea unor persoane minore la incheierea unor operatiuni de cumparare nelegale sau neautorizate de parinti/parintele care exercita autoritatea parinteasca sau in grija caruia a fost incredintat/tutore/reprezentantul legal. Eventualele operatiuni de cumparare efectuate de catre minori trebuie sa indeplineasca cerintele de legalitate, sa fie autorizate de parinti/parintele care exercita autoritatea parinteasca sau in grija caruia a fost incredintat/tutore/reprezentantul legal, precum si sa garanteze colectarea, procesarea si pastrarea datelor persoanele doar in scopul declarat, pe termen limitat, cu consimtamantul minorului, a parintelui si/sau a reprezentantului sau, in vederea respectarii dreptului absolut la protectie.

In ce mod colectam si prelucram datele tale?

CUPIO colecteaza si prelucreaza datele tale pentru onorarea comenzilor pe care le faci si livrarea produselor pe care ti le doresti, imbunatatirea experientelor tale in website-ul CUPIO, oferirea de asistenta si suport atunci cand utilizezi website-ul CUPIO/ contul de client, sau pentru a-ti crea un profil de client in vederea transmiterii unor oferte personalizate (marketing direct).

Am detaliat in tabelul de mai jos modul in care prelucram datele tale, scopurile si temeiul juridic (baza legala) al activitatilor prin care prelucram datele tale.

In ce scop colectam si prelucram datele tale? Ce date colectam si in ce mod le prelucram? Care este temeiul juridic al prelucrarii datelor?

Date pe care ni le furnizezi direct

Crearea contului tau de client

Iti putem crea un cont de utilizator pe website-ul CUPIO doar daca ne oferi obligatoriu următoarele date personale:

 • nume, prenume;
 • e-mail;
 • numar de telefon;
 • data nasterii.

Alternativ, iti poti crea un cont de client prin logarea in contul tau de Facebook sau Google, utilizand e-mail-ul sau numarul de telefon si parola din acea retea de socializare.

Art. 6, al. 1, lit. b) din Regulamentul 679/2016 in vederea incheierii unui contract

Logarea in contul de client

Iti oferim optiunea de a te loga in contul client prin conectarea in contul tau existent de Facebook sau Google (conectare prin retele de socializare). Pentru conectare, esti redirectionat pe pagina retelei tale sociale (Facebook sau Google), unde te poti loga cu datele tale de utilizator. Astfel, profilul tau de Facebook sau Google este legat la contul de client. In urma conectarii, Facebook Inc. sau Google Inc., ne pot transmite in mod automat anumite informatii cum ar fi, de ex.

 • ID-ul numeric pentru reteaua sociala;
 • email;
 • numele si prenumele;
 • sexul;
 • numele de utilizator pe Facebook, sau Google;
 • a fost verificat contul tau de utilizator (de ex. „confirmat”);

Prin asocierea unui cont administrat de un site de socializare cu contul tau și autorizandu-ne sa accesam aceste informatii, esti de acord ca putem colecta, utiliza și pastra informatiile furnizate in conformitate cu aceast acord de confidențialitate.

In plus, operatorul serviciului de retea sociala primeste informatii despre conectarea respectivului cont la pagina noastra. Noi stocam si utilizam anumite date publice transmise de Facebook sau Google pentru a te putea identifica in calitatea de client autorizat si a-ti oferi serviciile noastre.

Art. 6, al. 1, lit. b) Regulamentul 679/2016 pentru derularea unui contract, respectiv pt a putea utiliza site-ul in vederea efectuarii de comenzi.

Efectuarea de cumparaturi online

Poti efectua cumparaturi atat cand ti-ai creat un cont de client, cat si atunci cand, desi nu detii un cont de client plasezi unele produse in cosul de cumparaturi, iar ulterior lansezi o comanda.

De fiecare data cand lansezi o comanda vom colecta si prelucra urmatoarele date:

 • nume si prenume;
 • adresa de livrare;
 • numar de telefon.;

Cand confirmam comanda ta, sau te anuntam ca produsele au ajuns in punctele de preluare vom prelucra:

 • numarul de telefon si, dupa caz, adresa de e-mail pentru a te informa cu privire la situatia comenzii/livrarii tale.

Executarea contractului

Pentru a-ti putea onora comenzile, a livra produsele la adresa indicata/ preda produsele in punctele de ridicare, a ne executa obligatiile de garantie asociate produselor, sau, dupa caz, a face un retur de produse.

Plata cumparaturilor/ restituirea platii in caz de retur de produs/ anulare comandă

Detaliile cardului pe care il folosesti pentru plata 3D Secure a cumparaturilor nu vor fi accesibile si nici nu vor fi stocate de catre CUPIO, ci doar de catre entitatea de autorizare a tranzactiei sau de o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate vei fi informat, anterior introducerii efective a detaliilor cardului pe care il folosesti pentru plata online.

[3D Secure inseamna o masura de siguranta care presupune redirectionarea clientului in momentul efectuarii platii pe o pagina securizata (eu.platesc.ro), unde inregistrarea fiecarui detinator de card se face prin atribuirea unui cod de autorizare pentru fiecare tranzactie online. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV/CV2)].

CUPIO prelucreaza doar urmatoarele date pe care le trimite catre partenerul de autorizare a platilor/ tranzactiilor online:

 • nume, prenume;
 • ID comanda;
 • data initierii tranzactiei, data finalizarii;
 • ID tranzactiei;
 • situatie plata (plata efectuata/ neefectuata);
 • suma tranzactionata (dupa caz).

In cazul unor retururi/ anularii comenzii colectam si prelucram:

 • IBAN-ul si banca la care ai deschis contul bancar, pentru a-ti restitui banii platiti pentru produsele returnate/ comenzile anulate

Executarea contractului

Pentru a asigura suportul necesar procesarii de catre partenerii nostri autorizati sa intermedieze plata produselor comandate de tine

Livrarea produselor catre tine

Iti livram produsele la adresa indicata, prin curierii noștri, cu care partajam strict datele necesare livrarii produselor:

 • nume, prenume;
 • adresa de livrare
 • telefon;
 • valoarea sumei platibila cu ramburs (dupa caz).

Daca ridici produsul din punctele noastre de colectare, pentru a te identifica iti vom confrunta datele din actul de identitate cu cele din comanda (fara sa retinem o copie a actului de identitate), respectiv:

 • nume, prenume;
 • data nasterii.

Executarea contractului

Indeplinirea obligatiilor noastre legate de gestionarea si livrarea produselor catre client in conditiile si timpii agreati

Asistenta si suport clienti

Pentru a-ti putea asigura suportul cu privire la contul tău de client / comenzile pe care le lansezi pe website, te vom identifica prin confirmarea:

 • numelui si prenumelui;
 • adresa de e-mail
 • numarului tau de telefon;

Vom putea prelucra, cu acordul tau prealabil, vocea ta din inregistrarile convorbirilor telefonice cu tine pentru a raspunde solicitarilor tale de asistenta.

Aceleasi date le vom prelucra si in vederea solutionarii reclamatiilor tale.

Executarea contractului

Indeplinirea responsabilitatilor/ activitatilor noastre in perioada de executare a contractului

Actiuni de loialitate/acordarea de beneficii

CUPIO acorda si aloca diverse reduceri si beneficii aferente actiunilor noastre de loialitate (sub forma de vouchere, reduceri, etc.). Poti vizualiza in contul de client voucherele de care ai beneficiat la un moment dat.

Executarea contractului/ Interes legitim

In scopul realizarii actiunilor noastre de loialitate in relatia cu tine

Campanii promotionale, concursuri, promotii sau tombole

Pentru concursurile online derulate pe site-ul CUPIO.ro colectam adresa ta de e-mail. Mai organizam concursuri pe pagina oficiala de Facebook, unde colectam, in functie de campanie, urmatoarele date necesare participarii tale la concurs, respectiv, pentru validarea castigatorilor prin random.org:

 • nume si prenume;
 • adresa de e-mail, sau;
 • numar telefon

Datele mentionate mai sus sunt colectate doar in masura in care ne dai consimtamantul ca doresti sa participi la aceste campanii. Poti oricand sa iti retragi consimtamantul printr-un mesaj transmis catre adresa de e-mail: date.personale@cupio.ro.

Daca esti castigator, vom mentiona numele si prenumele tau pe pagina oficiala Facebook a CUPIO.ro sau pe website-ul nostru.

Consimtamant

In scopul participarii tale la concursurile organizate de CUPIO si acordarii premiilor respective

Date pe care le colectam automat

Crearea de profiluri de client in scop de marketing direct

In functie de interactiunile si comportamentul tau in website-ul nostru, colectam si prelucram prin intermediul partenerilor nostri datele tale doar in scopul crearii profilul tau de client, in vederea transmiterii ulterioare de oferte personalizate prin canalele de comunicare alese de tine.

In vederea profilarii prelucram urmatoarele date:

 • numele, prenumele, adresa ta de e-mail si/sau de corespondenta si numarul de telefon mobil;
 • istoricul interactiunilor tale cu noi, respectiv:
  • ce produse ai vizualizat, cautat sau comandat;
  • ce produse ai adaugat in cosul de cumparaturi si ulterior le-ai eliminat, comandat/ cumparat;
  • ce comenzi ai initiat si ulterior le-ai finalizat sau anulat;
  • ce produse ti-au fost livrate, au fost platite;
 • preferintele tale cand efectuezi cumparaturi din Magazinul Online (ce produse ai cumparat, la ce data/ora, cum ai efectuat plata);
 • identificatorii online obtinuti de la dispozitivul utilizat de tine atunci cand navighezi pe website-ul Magazinului Online sau in aplicatia mobilă

Consimtamant

Pentru crearea de profiluri si transmiterea unor oferte personalizate prin canalele de comunicare la care consimti (sms, e-mail, notificari push-up). Poti oricand sa iti retragi consimtamantul prin transmiterea unui mesaj e-mail la adresa date.personale@cupio.ro

Mai multe detalii despre modul in care facem profilarea in scop de marketing direct regasesti mai jos la sectiunea „Crearea de profiluri”. Ai dreptul oricand de a te opune crearii de profiluri prin transmiterea unui mesaj e-mail la adresa date.personale@cupio.ro

Navigarea online

Atunci cand vizitezi website-ul Magazinului Online, te autentifici in contul de client, sau utilizezi aplicatia noastra mobila, mai colectam cu ajutorul cookie-urilor si date obtinute de la computerul, telefonul, tableta sau alt dispozitiv utilizat de tine („dispozitivul”), informatii cu care te putem identifica online („identificatori online”), si pe care le utilizam la profilarea in scop de marketing direct:

 • Adresa IP;
 • Browser-ul de internet pe care il utilizezi si versiunea sistemului de operare al dispozitivului;
 • Date de protocol HTTP/HTTPS;
 
Publicitate comportamentală on-line

Pe baza navigarilor si comportamentului tau in website-ul CUPIO, prin Google Analytics, monitorizat prin cookie-uri, iti vom furniza reclame on-line la unele dintre produsele noastre care te pot interesa. Pe baza informatiilor despre navigarea ta in website-ul CUPIO sau din aplicatia mobila, te vom incadra intr-un grup de interes cu alti clienti similari, ca si comportament de navigare si iti vom livra astfel reclame (bannere) pe baza acelor interese.

De exemplu, un profil de interes “manichiura” se poate deduce din datele tale, prin evaluarea produselor pe care le-ai vizitat pe website-ul CUPIO prin Google Analytics si in acest fel un cookie este plasat pe dispozitivul tau pentru a te incadra ca cineva interesat de categoria “manichiura”, iar ulterior vei primi unele mesaje publicitare special personalizate din categoria “manichiura”.

Consimtamant cookie

Pentru cookie-urile care monitorizeaza comportamentul tau in website-ul CUPIO.

Daca nu doresti sa participi la monitorizarea prin cookie-uri in scopul transmiterii de reclame (bannere) on-line pe baza intereselor tale, poti refuza setarea in acest sens a unui modul cookie prin setarea browser-ului care dezactiveaza in general setarea automata de module cookie. Poti de asemenea, dezactiva modulele cookie pentru serviciile publicitare ale unui furnizor servicii browser (de ex. Google), setand browser-ul tau in asa fel incat modulele cookie ale domeniului respectiv sa fie blocate. Poti face asta foarte usor din urmatoarea pagina/următorul link.

Optiunea de a renunta la publicitatea comportamentala on-line nu va opri afisarea reclamelor generale, care nu sunt individualizate in functie de interesele tale.

Oferte pe bază de audientele personalizate (pe liste de clienti)

Cu acordul tau, vom utiliza adresa ta de e-mail si numarul de telefon mobil pentru crearea de liste de clienti codificate („datele hash”), iar apoi vom folosi datele codificate din aceasta lista pentru a corela datele tale (si a altor clienti dintr-un grup de interes) cu datele persoanelor de pe Facebook, pentru a transmite, pe acest canal, catre contul tău de Facebook oferte personalizate prin reclame tinta.

Facebook codifica datele hash, le incarca in platforma sociala si astfel ne creeaza audienta, utilizand aceste date hash exclusiv pentru corelarea cu datele din contul tau de Facebook, fara sa distribuie aceste date tertilor (sau, altor agentii de publicitate comerciala) si vor fi sterse automat de Facebook imediat dupa corelare.

In plus, pe website-ul CUPIO utilizam si serviciile Facebook de audienta personalizata creata cu ajutorul datelor pixelului tau si al datelor din aplicatia ta mobila. Cu ajutorul acestui serviciu oferit de Facebook, noi si Google putem identifica faptul ca ati dat click pe anuntul nostru publicitar din Facebook si ati fost redirectionat catre web-site-ul CUPIO. Datele colectate cu Facebook servesc exclusiv la intocmirea de statistici privind succesul si utilizarea campaniilor noastre publicitare pe Facebook.

Consimtamant

Pentru transmiterea de oferte personalizate pe Facebook (prin utilizarea serviciului de audiente personalizate bazate pe liste de clienti)

Mai multe detalii privind scopurile, modul de colectare si prelucrare a datelor cu caracter personal de catre Facebook si pentru setari de protectie a sferei tale private pe Facebook, poti consulta in Politica de confidentialitate a Facebook centrul de ajutor pentru promotori.

Poti oricand sa iti retragi consimtamantul prin transmiterea unui e-mail la adresa date.personale@cupio.ro

Mentenanta si securizarea website-ului CUPIO

Utilizam urmatorii identificatori online pentru mentenanta si securizarea website-ului CUPIO:

 • Adresa IP;
 • Browser-ul de internet pe care il utilizezi si versiunea sistemului de operare al dispozitivului cu care te conectezi;
 • Date de protocol HHTP/HTTPS;
 • Locatia dispozitivului (daca este activata geo-localizarea) de pe care te conectezi la website-ul CUPIO.

Mai exact, prelucram datele tale pentru:

a asigura buna functionare a website-ului, respectiv:

 • afisarea corecta a continutului website-ului CUPIO;
 • retinerea datelor tale de autentificare (atunci cand ne soliciti);
 • imbunatatirea website-ului CUPIO;
 • parametrarea dispozitivului de pe care te conectezi/ autentifici la cerintele site-ului CUPIO.

a asigura securitatea website-ul si a te asigura ca te protejam impotriva fraudei sau a oricarei brese de securitate IT in ceea ce priveste website-ul CUPIO.

identificarea si remedierea defectiunilor care impiedica utilizarea website-ului nostru sau contului tau de client.

Interes legitim

Implementarea, parametrarea si mentinerea masurilor de securitate a website-ului CUPIO.

Audit si raportări

Prelucram datele tale pentru auditarea financiara anuala, precum si pentru depunerea declaratiilor fiscale si contabile la autoritatile fiscale.

Cerinte prevederi legale

Pentru conformarea cu obligatiile legale impuse de prevederile legale aplicabile in materie fiscala si contabila.

Apararea drepturilor in justitie

Atunci cand ne aparam drepturile in justitie pentru recuperarea unor sume datorate, sau cand ne protejam interesele impotriva unor pretentii/ reclamatii nejustificate, vom prelucra datele tale necesare formularii unor intampinari, concluzii scrise, cereri si documente specifice.

Interes legitim

Exercitarea oricaror aparari/ drepturi in fata instantelor de judecata, sau autoritatilor sau institutiilor publice / de control

Proceduri si investigatii ale autoritatilor si/sau organelor judiciare

In mod exceptional si conform legii, vom furniza autoritatilor si institutiilor competente, in cadrul unor proceduri/investigatii formale ori a altor demersuri prevazute de lege, conform procedurii prevazute de lege, urmatoarele tale date: nume, prenume, adresa, e-mail, telefon.

Cerinte prevederi legale

Pentru conformarea cu obligatiile legale specifice impuse de prevederile legale aplicabile in materie privind protectia impotriva fraudei, spalarii banilor si terorismului.

Date pe care le colectam din alte surse

Navigare retele sociale

Daca ne dai like pe pagina de Facebook a CUPIO sau daca te loghezi in contul tau de client cu adresa si parola Facebook, vom primi aceste date fara a le utiliza altfel decat pentru a putea comunica cu tine si, eventual, pentru a-ti transmite unele oferte personalizate prin contul tau de Facebook pe baza de audiente personalizate.

Consimtamant

Transmiterea de oferte personalizate pe Facebook (prin utilizarea serviciului de audiente personalizate bazate pe liste de clienti).

Poti oricand sa iti retragi consimtamantul prin transmiterea unui mesaj e-mail la adresa date.personale@cupio.ro

Crearea de profiluri in scop de marketing direct

Atunci cand iti trimitem oferte personalizate prin canale de marketing direct (sms, e-mail, notificari push-up) putem folosi anumite „tehnici de creare a profilurilor” respectiv, o modalitate de prelucrare automata a datelor tale constand in special in analiza si interpretareadatelor tale personale necesare pentru a evalua sau prevedea unele aspecte legate de preferintele, interesele tale la cumparaturi in website-ul CUPIO. In scop de profilare, CUPIO nu prelucreaza date sensibile privind orientarea sexuala, credintele religioase sau afilierile politice.

Comportamentul si preferintele tale personale la cumparaturi reies din istoricul tau de vizite si/sau cumparaturi in website-ul CUPIO, din utilizarea de catre tine a aplicatiei mobile, din situatia ta financiara care rezulta in urma cumparaturilor pe care le faci, si alte interese personale pe care ni le-ai furnizat, interese comune cu ale altor clienti.

Iti poti modifica preferintele tale de marketing direct in contul de client de pe CUPIO.ro, oricand ulterior inregistrarii tale drept client CUPIO, direct in contul de client.

Te poti opune crearii de profiluri in scop de marketing direct, pe oricare dintre canalele de comunicare la care ai consimtit anterior, prin retragerea consimtamantului la dezabonarea de pe un anumit canal de comunicare pentru care ai optat anterior. Pentru mai multe detalii vezi mai jos sectiunea „Drepturile si optiunile tale”.

Cat timp pastram datele tale?

CUPIO prelucreaza datele tale pentru perioada necesara indeplinirii scopurilor pentru care acestea au fost colectate si conform politicilor noastre de retentie a datelor personale. In anumite cazuri, unele prevederi legale ne pot impune sau permite pastrarea datelor pentru o perioada mai indelungata.

Pastram informatiile personale atata timp cat este necesar pentru a furniza in siguranta Serviciile pe care le-ai solicitat sau pentru alte scopuri, cum ar fi respectarea obligatiilor legale, rezolvarea disputelor si punerea in aplicare a politicilor noastre.

Dupa ce nu mai este necesar sa pastram informatiile tale personale, vom dispune stergerea intr-un mod sigur, in conformitate cu politicile noastre de pastrare si stergere a datelor. Vom respecta dreptul tau legal de a solicita stergerea informatiilor personale din sistemul nostu.

Obligatiile legale sau contractuale ne impun pastrarea datelor tale pentru o anumita perioada de timp (de exemplu perioadele prescrise de lege pentru apararea drepturilor noastre in justitie).

Vom pastra datele tale doar atat timp cat detii un cont de client si/sau continui sa faci cumparaturi in website-ul CUPIO. Daca iti dezactivezi contul de client din Magazinul Online, datele asociate contului tau de client vor fi sterse sau anonimizate astfel incat sa nu mai poti fi identificat in sistemele noastre de evidenta a datelor, exceptand cazul in care suntem obligati sa pastram datele tale pentru o perioada mai lunga, in baza legii sau interesului nostru legitim.

In acest fel iti vom asigura controlul deplin asupra datelor tale personale. Vom colecta si prelucra din nou datele tale daca ni le vei oferi din nou in website-ul CUPIO.

Pentru scopurile pentru care ne-ai oferit consimtamantul la prelucrarea datelor, evidentiate in tabelul de mai sus, vom prelucra datele tale cu privire la respectivul scop pana cand iti retragi consimtamantul privind prelucrarea in scopul respectiv, cu exceptia cazului in care suntem obligati sa mentinem aceste date pentru o perioada mai lunga potrivit legii, pentru raportari la autoritatile publice, sau pentru a ne apara drepturile in justitie.

Te informam ca ne bazam pe consimtamantul tau atunci cand prelucram datele tale pentru a-ti transmite:

 • oferte personalizate pe baza de publicitate comportamentala online;
 • oferte personalizate bazate pe profilarea pe care o facem in scop de marketing direct, prin canalele de comunicare sms, email;
 • oferte bazate pe audientele personalizate (pe liste de clienti) in Facebook;

* Consimtamant – va insemna acordul tau liber, specific si informat prin care accepti fara dubiu ca datele tale să fie prelucrate de catre noi in scopul pentru care iti dai acordul. In website-ul CUPIO iti poti exprima consimtamantul prin actiunea ta de a bifa casuta relevanta asociata scopului si mijlocului de prelucrare precizat in prezenta Nota de informare.

Cu cine impartasim datele tale?

Datele tale personale pot fi transmise catre si pot fi prelucrate de partenerii nostri de incredere pentru a-ti furniza produse.

Pentru a-ti furniza produsele comandate in website-ul CUPIO, vom partaja datele tale cu partenerii nostri de incredere. Selectam foarte atent partenerii si furnizorii care efectueaza, in numele nostru, operatiuni suport activitatii noastre. Impartasim cu acestia doar datele personale necesare realizarii activitatilor specifice pe care le incredintam acestora.

Atunci cand externalizam anumite activitati catre partenerii nostri de incredere depunem toate eforturile rezonabile pentru a ne verifica in prealabil daca acestia asigura protectia datelor tale prin masuri stricte de securitate a datelor si vom incheia cu fiecare contracte de prelucrare a datelor.

Mai exact, transmitem unele date catre terte parti (furnizorii si partenerii nostri) pentru realizarea functiilor si serviciilor necesare operarii activitatilor Magazinului Online, cum ar fi:

 • furnizorul care ne asigura servicii de stocare a datelor pe servere externe situat in Romania;
 • furnizorul aplicatiei de gestionare a operatiunilor in depozit si punctele de preluare a produselor, sau care ne ajuta sa va printam si livram facturile produselor livrate in localitati situate in Romania;
 • furnizorul serviciilor de comunicari si transmiteri corespondenta pe e-mail situat in Germania, care detine certificarea Privacy Shield (Scutul de Confidentialitate UE);
 • furnizorul aplicatiei WMS de gestionare a operatiunilor in depozit si punctele de preluare a produselor, sau care ne ajuta sa iti printam si livram facturile produselor livrate in localitati situate in Romania;
 • furnizorul serviciilor de telefonie mobila care ne ajuta sa tinem legatura cu tine, situat in Romania;
 • curieri terti autorizati de noi sa livreze produsele cumparate de tine (DPD, GLS, Cargus SRL, DPD);
 • procesatorii de plati care sunt autorizati de noi sa intermedieze platilein sistem 3D Secure (Euplatesc.ro); 

Impartasim datele tale cu partenerii nostri si in scopuri de marketing

Pentru a-ti oferi produse personalizate intereselor si preferintelor tale, prelucram anumite date cu unii parteneri care ne ajuta sa iti adresam ofertele personalizate, cum ar fi: (i) prelucrarea datelor prin platforma Facebook pentru a-ti transmite oferte personalizate prin reclame tinta cu ajutorul functiei de audiente personalizate pe liste de clienti, sau (ii) prelucrarea datelor pentru a-ti transmite ofertele personalizate bazate pe publicitatea comportamentala online derulate cu Google AdWords. Modul in care Facebook sau Google prelucreaza datele tale este prezentat in tabelul din aceasta Politica de prelucrare a datelor.

Transmiterea datelor catre autoritati si institutii publice sau organe judiciare

Putem transmite unele din datele tale personale autoritatilor sau institutiilor publice competente, atunci cand ne impune legea (de ex. investigarea fraudelor; prevenirea spalarii banilor; depunerea declaratiilor, situatiilor financiare la autoritatile fiscale etc.), sau putem transmite aceste date catre instantele judiciare atunci cand ne aparam in justitie, sau in fata altor autoritati publice.

Accesul auditorilor si consultantilor

Daca vom decide in viitor sa instrainam actiunile sau afacerea CUPIO vom oferi acces sau transmite auditorilor si consultantilor potentiali(ilor) cumparatori datele clientilor nostri pentru efectuarea auditului necesar achizitiei actiunilor/ afacerii. Pentru acest scop, ne vom asigura ca orice potential cumparator va urmari si implementa masurile de securitate necesare pentru protectia datelor tale, iar partile vor semna in prealabil un contract de prelucrare a datelor pentru scopul tranzactiei.

Cand transferam datele tale in afara spatiului Uniunii europene sau SEE?

Ca si regula, datele tale nu sunt stocate intr-o tara situata in afara Uniunii Europene sau Spatiului Economic European („SEE”).

Totusi, unele date pot fi transferate catre partenerii nostri care ne ajuta sa operam activitatile website-uluiCUPIOsi sunt situati in afara spatiului Uniunii Europene. Insa, cu fiecare dintre acesti parteneri am depus eforturi rezonabile pentru a ne asigura ca exista masuri adecvate de protectie a datelor.

Atunci cand iti transmitem oferte personalizate prin reclame tinta apelam la functia de audiente personalizate gestionata de Facebook, Inc. situat in afara UE/Spatiului Economic European, care insa este certificat conform informatiilor disponibile public conform cerintelor Scutului de Confidentialitate UE-SUA (considerat a asigura un nivel adecvat de protectie a datelor cu caracter personal transferate din Uniunea Europeana catre organizatii din Statele Unite). Iti recomandam sa consulti si Politica de confidentialitate a Facebook pe site-ul acesteia.

Daca vom transfera datele tale si catre alti parteneri/ furnizori ai CUPIO situati in state care nu asigura un nivel adecvat de protectie a datelor transmise, ne angajam sa luam toate masurile necesare pentru a ne asigura ca respectivii parteneri/furnizori respecta termenii si conditiile stabilite in aceasta Politica. Aceste masuri pot include in plus implementarea unor standarde de protectie a datelor (de ex. ISO 27001), a unor clauze contractuale standard adoptate de Comisia Uniunii Europene, precum si a unor sisteme de control direct al acestor mecanisme.

Ce masuri de securitate asiguram pentru protectia datelor tale?

CUPIO asigura masurile tehnice si organizatorice necesare pentru colectarea, prelucrarea si pastrarea datelor in siguranta, inclusiv impotriva accesului neautorizat, al utilizarii neautorizate a datelor, sau distrugerii, pierderii sau alterarii datelor. Ne angajam sa pastram datele tale personale in siguranta si luam toate masurile de protectie rezonabile pentru a face acest lucru.

Implementam procese sistematice de instruire a persoanelor responsabile de securitatea IT si de monitorizare si audit al securitatii sistemelor si infrastructuri IT conform politicilor interne ale CUPIO.

In plus, depunem toate eforturile rezonabile pentru a ne asigura (inclusiv prin contractele incheiate cu acestia) ca si parteneri nostri de incredere gestioneaza masuri tehnice si organizatorice adecvate pentru prelucrarea datelor pe care le impartasim cu acestia.

Care sunt drepturile si optiunile tale in privinta datelor pe care le prelucram?

Dorim sa ne asiguram ca in orice moment ai controlul deplin asupra datelor tale si ca iti poti exercita efectiv drepturile si optiunile pe care le ai potrivit GDPR.

Pentru a ne asigura ca ai controlul efectiv al datelor tale, te informam ca ai urmatoarele posibilitati bazate pe tehnologiile pe care le ai la dispozitie:

 • poti gestiona din contul de client accesarea, rectificarea sau stergerea directa a unor date disponibile in contul tau de client in website-ul CUPIO;
 • vei putea sterge cookie-urile sau istoricul navigarilor din setarile website-ului CUPIO; in plus, poti alege sa modifici setarile browser-ului pe care il folosesti astfel incat sa restrictionezi urmarirea de catre cookie-uri a comportamentului tau in website-ul CUPIO (totusi, aceste restrictionari iti pot afecta experienta de navigare in website-ul CUPIO);
 • platformele social media si motoarele de cautare (de ex. Google sau Facebook) iti ofera posibilitatea de a gestiona diverse optiuni privind modul in care alegi sa iti prelucreze datele.

In plus acestor optiuni, GDPR iti ofera, in calitate de persoana vizata, drepturile descrise mai jos. Inainte de a da curs oricarei solicitari privind drepturile tale, ne vom asigura ca esti titularul datelor cu privire la care alegi sa iti exerciti aceste drepturi, iar pentru acest scop iti putem solicita unele informatii/ date pentru a verifica identitatea ta, sau putem solicita mai multe detalii despre solicitarea ta. Corespondenta pe care o vom purta cu tine o vom putea pastra pentru a asigura ca tinem evidenta solicitarilor si si raspunsurilor privind drepturile tale.

 • Dreptul de a fi informat. Ai dreptul de a primi informatii clare, transparente, usor de inteles si usor accesibile cu privire la modul in care prelucram datele tale, inclusiv detalii privind drepturile tale, in calitate de persoana vizată. Aceste informatii despre datele, scopul si modul in care noi prelucram datele tale sunt incluse si in aceasta politica.
 • Dreptul de acces la date. Ai dreptul de a accesa datele pe care le prelucram despre tine, fara a percepe vreun fel de taxa la primele furnizari de date. Daca vei avea nevoie de copii ale datelor deja furnizate, vom putea percepe o taxa rezonabila tinand cont de costurile administrative de furnizare a datelor. Vom avea dreptul de a refuza cererile excesive sau repetate si nejustificate.
 • Pentru a-ti exercita dreptul de acces, ne poti trimite solicitarea ta prin: date.personale@cupio.ro;
 • Dreptul la rectificarea datelor. In cazul in care identifici ca datele tale pe care le prelucram sunt incorecte, incomplete sau inexacte: ne poti trimite o solicitare de rectificare/stergere a datelor la adresa de e-mail: date.personale@cupio.ro;
 • Dreptul de a te opune marketing-ului direct (inclusiv profilarea in scop de marketing direct).

  Te poti opune oricand si dezabona la comunicarile noastre de marketing direct in orice moment. Poti face acest lucru usor prin ada click pe linkul „dezabonare” in orice e-mail pe care le vom trimite catre tine.

  In plus, poti opta pentru retragerea consimtamantului tau exprimat anterior pentru transmiterea de oferte personalizate bazate pe profilare prin canale de comunicare email, sms sau notificari push-up direct din contul de client.
  Retragerea consimtamantului (prin dezabonare sau solicitare scrisa) nu afecteaza legalitatea prelucrarii pe baza consimtamantului inainte de retragerea acestuia.

 • Dreptul de a te opune prelucrarii bazate pe interes legitim.

  Te poti opune in orice moment oricarei prelucrari de date atunci cand la o astfel de prelucrare ne bazam pe interesul nostru legitim. Consulta sectiunea „Care este temeiul juridic al prelucrarii datelor?” din tabelul de mai sus pentru a identifica situatiile in care prelucrarea noastra se bazeaza pe interesul nostru legitim.

  Poti exercita acest drept in scris prin transmiterea unei solicitari scrise la adresa de e-mail: date.personale@cupio.ro;

 • Dreptul de stergere a datelor (dreptul de a fi uitat).

  Ai dreptul de a ne solicita stergerea datelor tale in oricare dintre situatiile urmatoare:

  • datele personale nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care le-am prelucrat anterior;
  • iti retragi consimtamantul pe baza caruia am prelucrat datele tale si nu exista un alt temei juridic pe care ne putem baza o prelucrare viitoare;
  • te opui prelucrarii datelor atunci cand prelucram datele in scop de marketing direct (inclusiv, profilarea in scop de marketing direct),
  • te opui prelucrarii datelor bazat pe interesul nostru legitim si nu putem sa demonstram ca avem motive legitime care justifica prelucrarea si care
  • prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor tale;
  • datele personale sunt prelucrate contrar legii
  • datele personale trebuie sterse pentru a ne conforma obligatiilor noastre legale.

  Acesta nu este un drept absolut. Vom putea respinge solicitarea ta de stergere a datelor daca: (i) suntem tinuti sa ne conformam unor obligatii legale de a pastra datele; sau (ii) daca datele ne sunt necesare pentru constatarea, exercitarea sau apararea drepturilor noastre in justitie.

  Poti exercita acest drept in scris prin transmiterea unei solicitari scrise la adresa de e-mail: date.personale@cupio.ro.

 • Dreptul de a restrictiona prelucrarea

  Ai dreptul de a obtine din partea noastra restrictionarea prelucrarii datelor in una din situatiile descrise mai jos.

  1. exactitatea datelor este contestata de tine (persoana vizata), pentru o perioada care ne va permite sa verificam corectitudinea datelor;
  2. prelucrarea datelor este ilegala iar tu (persoana vizata) te opui stergerii datelor si ne soliciti restrictionarea prelucrarii acestor date;
  3. nu mai avem nevoie de datele tale, dar acestea sunt solicitate de tine (persoana vizata) pentru stabilirea, exercitarea sau apararea unor pretentii legale;
  4. tu (persoana vizata) ridici unele obiectii cu privire la prelucrarea datelor bazata pe interesele noastre legitime, in temeiul verificarii daca motivele legitime ale operatorului le depasesc pe cele ale persoanei vizate (adica ale tale).

  Poti exercita acest drept in scris prin transmiterea unei solicitari scrise la adresa de e-mail: date.personale@cupio.ro.

 • Dreptul de portabilitate.

  Atunci cand prelucram datele tale in baza consimtamantului sau executarii contractului, si in mod automat, vei avea dreptul sa ne soliciti transferul datelor tale: (a) catre tine sau (ii) catre un alt operator indicat de tine. Cea de-a doua situatie presupune ca ai optiunea de a ne solicita transmiterea datelor asociate contului de client catre un alt operator de date (de ex. catre un operator care administreaza un alt website de magazin online). Mai exact, vei putea solicita doar portarea datelor cu caracter personal dintre cele pe care ni le-ai furnizat direct in mod activ (exceptand orice date derivate sau create/ dezvoltate de CUPIO, cum ar fi spre ex. un profil de client).

  Poti exercita acest drept in scris prin transmiterea unei solicitari scrise la adresa de e-mail: date.personale@cupio.ro.si transmite datele tale solicitate conform celor precizate aici intr-un format structurat si care permite reutilizarea datelor (de ex. in format XML, JSON, CSV).

 • Dreptul de a face plangeri la autoritatea de supraveghere

  Ai dreptul sa depui orice plangeri in fata A.N.S.P.D.C.P. asupra modului in care noi prelucram datele tale personale. Totusi, speram ca vei decide sa discuti mai intai cu noi, inainte de a depune orice plangeri la A.N.S.P.D.C.P. Protectia datelor tale este foarte importanta pentru noi si vom lua toate masurile necesare pentru a solutiona orice problema cu privire la controlul si securitatea datelor tale.

  De asemenea, te poti adresa cu diverse intrebari si catre A.N.S.P.D.C.P., autoritatea de supraveghere a protectiei datelor din Romania. Poti gasi unele ghiduri si linii directoare privind drepturile tale pe pagina web a autoritatii http://www.dataprotection.ro/

Intrebari si solicitari privind protectia datelor

CUPIO iti sta la dispozitie pentru orice nelamuriri, clarificari sau orice detalii de care ai nevoie cu privire la prezentul ghid de prelucrarea datelor. Ne poti contacta si pentru orice sugestii sau comentarii legate de acest ghid sau modul in care colectam si utilizam datele tale, la datele de contact ale DPO de mai jos.

CUPIO a numit un Responsabil cu Protectia Datelor pe care il poti contacta cu privire la orice aspect privind prelucrarea datelor cu caracter personal, la urmatoarele date de contact:

Responsabil cu Protectia Datelor

Cand se actualizeaza acest ghid?

Prezentul ghid de prelucrare a datelor este supus modificărilor si se completeaza cu celelalte politici specifice ale CUPIO, respectiv: (a) Politica de prelucrare a datelor prin sisteme CCTV [daca exista], si (b) Politica de utilizare a cookies, disponibile pe website-ul Magazinului Online

Adresa de corespondenta: Timisoara, Str. Costache Negruzzi, Nr.22, Jud. Timis
Adresa sediu social: Timisoara, Str. Felix, Nr.25, Sc.B, Ap.2, Jud. Timis
Cookie Settings