Bine ati venit pe Cupio.ro!

Iti multumim ca ne vizitezi!

Cupio.ro iti recomanda citirea cu atentie a termenilor si conditiilor pentru folosirea in conditii adecvate a website-ului. Vizitarea si/sau comandarea produselor acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos.

S.C. Razadi S.R.L., proprietara a marcii Cupio isi rezerva dreptul de a modifica aceste prevederi in acord cu dispozitiile legale, pentru a servi mai bine raportului juridic dintre distribuitor si utilizatori, fara o notificare prealabila. Utilizatorii vor avea permanent acces la termenii si conditiile de utilizare ale site-ului, accesand pagina "Termeni si conditii", in orice moment.

Precizari prealabile

Preturile sunt exprimate in RON, iar TVA-ul este inclus in pretul afisat. Pretul final platit de client este format din pretul de achizitie al produsului, la care se adauga costul de transport. Cupio.ro nu percepe nicio alta taxa suplimentara. Toate produsele vor fi livrate in limita stocului disponibil. Voucherele sau alte modalitati de fidelizare nu sunt transferabile si nu pot fi cumulate.

Coletarea comenzilor se efectueaza in 24-48 ore, zile lucratoare.

Livrarea coletelor se realizeaza in termen de 48-72 de ore, in zile lucratoare. In momentul in care coletul pleaca din sediul Cupio, vei fi notificat(a) printr-un SMS.

Politica de confidentialitate si de securitate a datelor

Cupio.ro prelucrează date cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

 • Crearea contului de client
 • Logarea in contul de client
 • Efectuarea de cumparaturi online
 • Plata cumparaturilor/ restituirea platii in caz de retur de produs/ anulare comanda
 • Livrarea produselor catre tine
 • Asistenta si suport clienti
 • Actiuni de loialitate/acordarea de beneficii
 • Campanii promotionale, concursuri, promotii sau tombole
 • Crearea de profiluri de client in scop de marketing direct
 • Navigarea online
 • Publicitate comportamentala on-line
 • Oferte pe baza de audientele personalizate (pe liste de clienti)
 • Mentenanta si securizarea website-ului Cupio
 • Audit si raportari
 • Apararea drepturilor in justitie
 • Proceduri si investigatii ale autoritatilor si/sau organelor judiciare
 • Navigare retele sociale

Razadi S.R.L., in calitate de proprietar al marcii Cupio, se angajeaza sa nu transmita datele personale ale utilizatorilor site-ului catre terti, mai putin catre colaboratorii directi, unde accesul la anumite date este legal si necesar pentru realizarea serviciilor (servicii de email marketing/newsletter, procesatori de plati, companii de curierat, etc.). Cupio.ro se obliga sa respecte dispozitiile legale care garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic.

Datele cu caracter personal ale utilizatorilor pot fi transmise catre si pot fi prelucrate de catre anumiti terti (furnizorii si partenerii de afaceri) in scopuri de marketing sau de furnizare a serviciilor, in conformitate deplina cu Ghidul privind prelucrarea datelor personale in magazinul online Cupio.ro. Totodata, datele personale ale utilizatorilor pot fi transmise institutiilor sau autoritatilor publice atunci cand exista o obligatie legala in acest sens ori la solicitarea acestora sau instantelor judecatoresti in vederea exercitarii dreptului la aparare.

Cupio.ro va folosi datele personale ale utilizatorilor in scopul de a-i notifica asupra ofertelor promotionale si asupra noutatilor prin newsletter-ul site-ului si de a transmite cupoane, felicitari sau alte mesaje. Datele personale introduse de utilizatori sunt necesare pentru confirmarea comenzii, pentru livrarea produselor comandate si pentru o colaborare ulterioara optima intre Cupio.ro si clientii sai. In cazul in care clientul nu mai doreste primirea newsletter-ului, se poate dezabona printr-un simplu click pe link-ul primit prin email de la cupio.ro sau in orice alt mod pus la dispozitie de Cupio.ro.

Cupio.ro nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul dvs. explicit, cu exceptia cazurilor mentionate in cadrul Ghidului privind prelucrarea datelor cu caracter personal pe website-ul Cupio.ro.

Cupio prelucreaza datele utilizatorilor pentru perioada necesara indeplinirii scopurilor pentru care acestea au fost colectate si conform politicilor Cupio de retentie a datelor personale. In anumite cazuri, unele prevederi legale pot impune sau permite pastrarea datelor pentru o perioada mai indelungata. Datele utilizatorilor vor fi pastrate pe perioada detinerii unui cont de client si/sau a achizitiilor online de webiste-ul Cupio. Dezactivarea contului de client din Magazinul Online va atrage stergerea au anonimizarea datelor utilizatorilor astfel incat sa excluda identificarea acestora in sistemele de evidenta a datelor ale Cupio, cu exceptia cazurilor in care exista o obligatie legala sau interes legitim de stocare a datelor pe o perioada mai lunga

Datele utilizatorilor vor fi prelucrate exclusiv in scopul declarat de Cupio si numai pana la momentul retragerii de catre utilizator a consimtamantului acordat in acest, exceptand cazurile in care exista o obligatie legala de mentinere a acestora pentru o perioada mai lunga, precum raportarea datelor la autoritatile publice sau exercitarea dreptului de aparare in justitie.

Colectarea, prelucrarea, stocarea si transmiterea datelor vor fi efectuate in conditiile Ghidului pentru prelucrarea datelor personale pe website-ul cupio.ro.

Drepturile de autor

Intregul continut al Cupio.ro este protejat conform legii dreptului de autor si a legilor privind dreptul la proprietate intelectuala si industriala. Cupio este marca inregistrata a societatii Razadi SRL. Folosirea fara acordul scris a oricaror elemente apartinand site-ului www.cupio.ro se pedepseste conform legilor in vigoare. Continutul acestui website (text, grafica, logo, icon-uri, imagini) sunt proprietatea societatii Razadi SRL si cad sub incidenta dreptului de autor prevazut de legea romana. Dreptul de autor pentru anumite texte (articole) reproduse sau adaptate de noi a fost emis de autorii mentionati la sfarsitul acelui text. Dreptul de autor pentru siglele si sloganele partenerilor si colaboratorilor nostri le apartin acestora, si sunt reproduse cu acceptul lor.

Cupio, ca marca inregistrata a societatii Razadi SRL este inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) cu numarul 118774 din data de 03.07.2012.

Pentru a raporta orice problema legata de drepturile de proprietate intelectuala, te rugam sa ne scrii la adresa de email office@cupio.ro.

Declinarea responsabilitatii

Produsele prezentate pe site sunt cu titlu de exemplu iar anumite caracteristici pot diferi fata de poze (culoare, aspect, etc). Echipa Cupio.ro incearca sa iti prezinte cat mai detaliat si corect produsele si sa respecte acuratetea informatiilor. Totusi, Cupio.ro nu garanteaza ca descrierea produselor si a serviciilor, precum si continutul acestui website, este lipsita de erori, completa si/sau actuala. Societatea Razadi SRL nu isi poate asuma responsabilitatea ca toate produsele expuse sunt disponibile in stoc, insa se obliga sa faca demersuri pentru obtinerea si livrarea lor potrivit comenzilor acceptate.

Totusi, daca in urma acestor demersuri, bunurile nu pot fi obtinute in vederea livrarii, clientul va fi informat de indata. Daca un produs oferit de magazinul nostru nu corespunde descrierii sau este trimis eronat, clientul poate cere returnarea contravalorii, fara alta despagubire suplimentara.

Garantia produselor:

Toate produsele comercializate de catre cupio.ro beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare. Produsele sunt noi, in ambalaje originale si beneficiaza de garantia legala de conformitate.

Produsele electronice/electrice cumparate prin intermediul www.cupio.ro beneficiaza de garantia obisnuita, acordata de producator pentru o perioada determinata, conform fiecarui produs in parte. Astfel, fiecare produs electronic/electric livrat va fi insotit de certificatul de garantie sau declaratie de conformitate, cu specificatiile producatorului sau ale importatorului.

Stergerea seriei (serial number S/N) partiala sau totala de pe produse duce la pierderea garantiei de conformitate si de calitate. Costul transportului se achita dupa cum urmeaza: consumatorul suporta cheltuielile de transport la trimiterea produsului in service, iar Cupio.ro achita taxele de curierat la trimiterea produsului catre client.

Conditii pentru returnarea produselor

Dorinta Cupio.ro este ca produsele pe care ti le oferim sa fie in deplina concordanta cu nevoile tale. In caz contrar, conform Ordonantei Guvernului nr. 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta, produsele se returneaza in 14 zile calendaristice de la primirea coletului. Potrivit actului normativ mentionat, "cu exceptia cazului in care profesionistul s-a oferit sa recupereze el insusi produsele,consumatorul returneaza produsele sau le inmaneaza profesionistului sau unei persoane autorizate de profesionist sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract in conformitate cu art. 11. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de consumator inainte de expirarea perioadei de 14 zile".

Notificarea se va data, semna si trimite de catre tine prin e-mail la adresa: office@cupio.ro sau la adresa Societatii Razadi SRL, situata in Timisoara, str. Costache Negruzzi nr. 22, judet Timis. In situatia mentionata mai sus, clientii nostri pot returna, in termenul prevazut mai sus, produsul cumparat, fara sa prezinte nicio urma de deteriorare sau uzura. In cazul in care produsul are semne de folosire si uzura, prin aplicarea Ordonantei Guvernului nr. 34/2014, "consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor".

Societatea Razadi SRL se obligă sa restituie clientului sumele incasate pentru produsele returnate, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea notificarii de retur, pe baza formularului de retur, completat de catre client. In formularul de retur se completeaza datele si contul bancar al titularului. Acest formular de retur este doar un model. Conform legii, clientul poate sa se retragă din contract printr-o declaratie neechivoca, prin orice metoda doreste: email, postal, verbal etc.

Cheltuielile de expeditie, in cazul returului, vor fi suportate conform Ordonantei 34/2014, de catre consumator: "Consumatorul suporta doar costurile directe legate de returnarea produselor". Suma returnata clientului nu include costurile de transport sau de ramburs, ci doar valoarea de achizitie a produsului. Toate produsele returnate, pentru care se returneaza suma integrala, trebuie sa fie intr-o stare perfecta, fara urme de utilizare vizibile si cu certificatul de garantie in original.

Potrivit art. 16 punctul 8 din Legea nr. 249/2015, "se interzice conditionarea, sub orice forma, a drepturilor legale ale consumatorilor referitoare la produsul cumparat de pastrarea ambalajului.” Conform prevederii din Ordonanta Guvernului nr. 34/2014, „utilizatorul final este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. Diminuarea valorii produselor nu trebuie sa fie descurajanta pentru utilizatorul final in a-si exercita dreptul de retragere”. Drept urmare, in cazul in care consumatorul returneaza produsul intr-o stare ce diminueaza valoarea acestuia, comerciantului i se permite sa scada o parte din suma returnata clientului.

Informatii, Comunicari

Cei care viziteaza site-ul www.cupio.ro, pot face comentarii si orice alte comunicari pe formularele de contact si/sau comanda, pot impartasi informatii sau pareri pe forumul fiecarui produs in parte sau pe adresa de e-mail office@cupio.ro, atat timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator sau defaimator. In cazul in care ne sunt trimise informatii, materiale, documente, prin orice metoda posibila incluzand e-mail, posta, formulare online, se va considera ca utilizatorul confera societatii S.C. Razadi S.R.L. dreptul nelimitat, gratuit, irevocabil de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, de a distribui si prezenta aceste informatii prin orice mijloace.

Plasarea unei comenzi pe cupio.ro sau confirmarea automata a acesteia nu poate fi considerata ca o infiintare contractuala si nu constituie un precontract. 
Preturile sunt valabile incepand cu publicarea acestora, cu exceptia cazurilor in care, in ciuda tuturor eforturilor depuse, acestea au fost afisate gresit, in special in cazul preturilor care au fost afisate cu greseli evidente, semnificativ diferite de valoarea de comercializare sau cele afisate din cauza unei erori de sistem. In acest caz, nu suntem obligati sa livram produsul la pretul eronat, ci pe langa informarea Consumatorului, vom oferi livrarea la pretul corect. Daca acest aspect nu convine Consumatorului, acesta se poate retrage de la contract.

Comenzi telefonice

Plasarea comenzilor telefonice se realizeaza pe propria raspundere. Cupio.ro nu este raspunzator pentru eventualele erori/neintelegeri privind adresa, numar de telefon, produse, nuante de culori etc.

Comenzile nu se cumulează

Fiecare comanda plasata este de sine statatoare. Nu se pot plasa mai multe comenzi, iar ulterior sa se cumuleze.

De ex.: Daca un client plaseaza 2 comenzi, ambele cu taxa de curierat, atunci comenzile vor fi colectate separat si va achita taxa de curierat pentru fiecare. Fiecare colet va contine produsele pe care clientul le-a adaugat in comanda respectiva.

Disponibilitate produse

Produsele se livrează in limita stocului disponibil.

Anulare comenzi

Exista situatii in care o comanda nu poate fi livrata clientului, din diverse motive (produs indisponibil, nerespectarea kiturilor, date livrare incomplete/incorecte etc.). In acest caz, clientul este contactat telefonic de catre un reprezentant Call Center. In cazul in care clientul nu raspunde la telefon, atunci va primi instiintare in scris, printr-un email, cu situatia in cauza si solicitarea de raspuns. In cazul in care clientul nu ne contacteaza in termen de 48 ore (zile lucratoare), printr-un reply la mailul de instiintare sau telefonic la 0372 917 306 (de luni-vineri, intre 9:00-17:30), comanda este anulata automat in sistem.

Conciliere clienti nemultumiti

Daca ai probleme legate de o comanda, care nu par a putea fi rezolvate prin email sau cu persoana cu care discuti, poti lua legatura pentru o conciliere interna gratuita cu dna. Raluca Ștefănescu, trimitand un email la adresa raluca.stefanescu@cupio.ro. Termenul in care ti se raspunde la reclamatie este de 24-48 ore (zile lucratoare).

Fraudele

Orice incercare de a accesa date personale ale altui utilizator sau de a altera/modifica continutul www.cupio.ro, de a afecta serverul pe care ruleaza site-ul, va fi considerata tentativa de frauda, Societatea Razadi SRL rezervandu-si dreptul de a pune in miscare plangerea penala impotriva celor care au incercat faptele descrise mai sus. Frauda constituie si plasarea unei comenzi cu adresa falsa sau date de identificare false. In acest caz vor fi anuntate organele competente pentru a solutiona cazul.

Litigii

Societatea Razadi SRL, proprietara a marcii Cupio.ro, va face tot posibilul ca toate eventualele neintelegeri privind orice tip de disputa intre parti sa fie rezolvate pe cale amiabila de catre reprezentantii lor. In cazul in care rezolvarea neintelegerilor nu este posibila pe cale amiabila, solutionarea litigiilor va reveni instantei judecatoresti competente din Romania.

To Top